Alt for mange kvinder lever med inkontinens

Alt for mange kvinder lever med inkontinens

Næsten hver 5. kvinde i alderen 40-60 år lever med inkontinens. En tilstand, som bliver mere udbredt med alderen og som blandt andet går ud over livskvaliteten. Kvinder med inkontinens har fx større risiko for at få blærebetændelse, ligesom de har tendens til at isolere sig socialt og være mindre fysisk aktive.

Et systematisk review, som for nyligt blev publiceret i Cochrane Library, viser, at træning af bækkenbunden
kan mindske generne ved eller helt kurere inkontinens. Alligevel springer alt for mange træningen over.

Ifølge Ulla Due, fysioterapeut, ph.d. og formand for Dansk selskab for Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapi (DUGOF), viser det opdaterede review endnu engang, at bækkenbundstræning virker, og at det er et godt førstevalg til afhjælpning af urininkontinens hos kvinder. Ulla Due peger på, at der er gode muligheder for at få hjælp til den rette træning i privat praksis eller i kommunen.

”Der er mange specialuddannede fysioterapeuter med specialviden om inkontinens og bækkenbundsmusklerne, som står klar til at hjælpe disse kvinder. Og det er en god investering at få en specialuddannet fysioterapeut til at undersøge, om man bruger sine bækkenbundsmuskler rigtigt, da op mod hver anden kvinde har
svært ved at knibe korrekt, ligesom mange kvinder ikke ved hvor vigtigt det er at træne bækkenbundsmusklerne”, fortæller hun.

Læs mere om det seneste review og gavnlig bækkenbundstræning, i årets sidste nyhedsbrev om forskning ➡️ https://bit.ly/2UU8KJM

Kilde: Fysio.dk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

11 − five =